Cocollona, la llegenda

Riu Onyar, Girona

Avui venim a explicar-vos la història de la Cocollona. 

Diu la llegenda que, al barri del Mercadal, prop del riu Onyar, hi havia un convent de monges. Algunes d’elles no eren gaire devotes i duien una vida una mica desbaratada. Però hi havia una monja molt religiosa que els retreia les seves aventures. 

Aquelles monges no van dubtar en tancar la monja devota al soterrani del convent. Amb el temps, degut a la humitat, la falta de sol i la mala alimentació, aquella pobra monja es va anar transformant, li varen sortir unes escames fins a convertir-se en una espècie de cocodril. Però, diuen que gràcies a la bondat i puresa de la seva ànima, també li varen créixer unes ales ben boniques i colorides a la seva esquena. Esdevindria, doncs, la Cocollona, mig cocodril, mig papallona, un ésser fantàstic.

Titella de la Cocollona feta per Carles Vivó

Finalment, la Cocollona va morir. Però comenten que, en nits de lluna plena, aquelles persones més sensibles poden veure el seu fantasma nedant pel riu Onyar.

No són poques les llegendes de la ciutat de Girona. Si teniu curiositat per descobrir-les, us recomanem el llibre Llegendes i misteris de Girona, el llibre on Carles Vivó recopilà les anècdotes curioses de les llegendes de la ciutat. Podeu trobar més informació aquí

Què us ha semblat la història? Us agradaria conèixer més llegendes de Girona? Estarem encantats de llegir-vos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *