Què fem a casa per ser més sostenibles?

sostenibilitat

Hem començat el 2021 amb ganes d’aconseguir un món millor!

Com? Un dels reptes que tenim és el següent: seguir cuidant el planeta. Sí, ho sabem, està molt de moda això de la sostenibilitat, i és que és necessari que siguem respectuosos amb el nostre entorn i amb les persones. Nosaltres, des de Can Cocollona, sempre ens hem esforçat per ser sostenibles.

Si volem respirar un aire net, si volem viure sense contaminació acústica, anar a la platja o d’excursió a la muntanya i no trobar-nos ampolles de plàstic, bastonets de les orelles i d’altres “regalets”, hem de fer certs canvis d’hàbits. 

Aquest últim any, amb l’ús de mascaretes, guants de plàstic i ampolles de gel hidroalcohòlic estem generant molts residus que trigaran centenars d’anys en desaparèixer de la terra. Es calcula que, cada mes, es llencen 129.000 milions de mascaretes en tot el món. Sabeu que les mascaretes d’un sol ús poden trigar fins a 400 anys en descompondre’s? És difícil, amb la situació actual, reduir l’ús de les mascaretes, però existeixen opcions més respectuoses amb el medi ambient, com les reutilitzables amb certificació UNE0065.

Nosaltres, a casa, procurem que les nostres accions siguin el més respectuoses possible amb el medi ambient. Ja us ho explicàvem una miqueta a les nostres xarxes fa unes setmanes…

Una de les coses que no us havíem explicat encara és que que netegem amb ozó. Sí, com ho llegiu. L’ozó desinfecta i ens ajuda a netejar tot tipus d’espais, superfícies i materials. També ens serveix per poder posar rentadores sense fer ús de detergents. D’aquesta manera no ens és necessari comprar productes de neteja, que habitualment estan composats per elements químics molt contaminants (a excepció de productes de neteja naturals i a granel, és clar). Abans d’utilitzar ozó us recomanem que us informeu correctament, per saber com fer-ne ús de forma còmoda i segura. 

I, què més fem per cuidar el planeta? Doncs, entre d’altres coses:

  • No utilitzem cafetera de càpsules
  • Hem construït i restaurat molts mobles nosaltres mateixes 
  • No planxem la roba, així estalviem electricitat i recursos
  • Estenem la roba al sol, no fem servir assecadora
  • Ens agrada fer els nostres propis dolços per esmorzar (són més saludables i estalviem en envasos i transport)
  • Si podem, comprem a granel i fem ús de tuppers i bosses de tela
  • Recomanem consumir a negocis locals i de proximitat

Seguirem treballant per ser més sostenibles i cuidar el planeta, que, al cap i a la fi, és casa nostra. 

I tu? Quines accions duus a terme per ser sostenible? Ens encantaria que ens ho expliquessis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *