Sant Jordi de Confinament

Sant Jordi confinat

Sant Jordi de Confinament

Queden 2 dies per Sant Jordi, el 23 d’abril, data molt assenyalada i tradició molt estimada pels catalans.

En circumstàncies normals, aquest dia és preciós passejar per carrers de qualsevol ciutat o poble de Catalunya els quals estan a vessar de llibres, roses i gent passejant gaudint d’aquest bonic espectacle.

I és que la tradició diu que a les dones se’ls hi regala roses i als homes llibres, tot i que la meva mare sempre em va regalar, i encara ho fa, llibres i jo ben contenta, això si, el meu pare sempre la rosa. Si, no es tracta que només s’ho regalin les parelles. Pares, fills, amics, familiars inclús companys de feina, “jefes” i si també entre les parelles. Però no és com el Sant Valentí català que només és pels enamorats, i els catalans no ens agrada que ens ho diguin, Sant Jordi és Sant Jordi, és diferent.

Tota aquesta tradició es remunta a la llegenda del cavaller Sant Jordi i la princesa. Explicada breu i resumidament, en temps passats un drac atemoria un poble, menjant-se a totes les donzelles, la següent era la Princesa, la filla del Rei, ell ben preocupat no sabia que fer. Fins que va aparèixer el cavaller Sant Jordi i la va salvar de les garres del drac, li va clavar l’espasa i al morir, de la sang del drac, va sortir un rosa, la qual va regalar a la Princesa.

Per recordar la llegenda es regala la rosa com a símbol de la fi del drac aterridor, i el llibre simbolitzant la llegenda.

Doncs bé, a Sant Narcís, la nostra resiliència cap a la crisi sanitària que estem vivint amb la Covid19 és molt forta. No volem no celebrar aquest Sant Jordi. Serà diferent però sí que proposem dues coses per gaudir de les nostres roses i els nostres llibres.

Engalanar els balcons amb roses i compartir lectures de llibres que us hagin agradat, posteriorment tot el material es penjarà a les xarxes de l’associació de veïns de Sant Narcís tenint així moltes roses i molts llibres per tothom.

No deixem mai de fer Sant Jordi.