Menja’t Sant Narcís, Barri Comestible

menja't Sant Narcís

A finals del 2019, l’Ajuntament de Girona es va posar en contacte amb l’Associació de Veïns de Sant Narcís, de la qual Can Cocollona forma part, per presentar-nos el projecte de “Barri Comestible” que tenia pensat desenvolupar al barri. Des de l’inici, ens va engrescar molt aquest projecte: innovador, diferent i inclús revolucionari; tot un repte. L’organització seria de manera transversal entre diferents entitats, particulars i sobretot, i el més important, sota els valors de sostenibilitat i comunitat en els que Can Cocollona tant hi creu. Així doncs, hi vam donar suport des del primer moment. 

Us expliquem una mica més de què es tracta. Com diem al mateix web del projecte:

“L’objectiu és donar valor i activar els espais públics tot posant èmfasi al patrimoni urbanístic, arquitectònic i natural d’aquesta zona tan peculiar, com a porta d’entrada cap als espais productius i contemplatius de la vora de Girona. 

“Menja’t Sant Narcís, Barri comestible” és un projecte de les veïnes i veïns i de les entitats del barri, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).

Per tant, estem creant un espai comunitari basat en l’horticultura i la jardineria, obert a tothom, i treballant des de la confluència dels 3 eixos de la sostenibilitat:

  • Valorar la biodiversitat urbana del barri
  • Reactivar i dinamitzar el teixit econòmic 
  • Dinamitzar la part relacional i social del barri, en tota la seva diversitat

És un procés iniciat al gener de 2020 totalment horitzontal, pensat, creat i gestionat des de la base social del barri, on cadascú aporta una mica del seu temps per canviar el seu entorn en totes i tots, per a un barri més amable, més cuidat i més cuidador.

El primer espai, que actuarà com a prova pilot, s’inaugurà per fases al carrer Roma entre final de 2020 i principi de 2021, per una inauguració completa a la primavera vinent.

Al final, el motor de Menja’t Sant Narcís són totes les persones que volen participar activament en un projecte transformador de barri, cap a la sostenibilitat.”

hort urbà

A Can Cocollona, juntament amb altres entitats com La Volta o comerciants com el centre de Salut Ohana, formem part del projecte molt activament essent part del grup motor i grup d’acció, organitzats per comissions. També formem part de la comissió de comunicació. Tenim un grup de regants en el que, cada dia, algú visita els horts, rega i mira que tot estigui bé, que no faci falta alguna cosa…

Aquest cap de setmana comencem la construcció de les jardineres definitives i més grans que s’instal·laran al carrer Roma, espai pilot del projecte, i, si tot va bé, s’extendrà per altres carrers del barri.

L’objectiu també és, en un futur, quan la pandèmia ens ho permeti, poder fer trobades, xerrades, tallers de formació en horticultura, i un espai de lleure al voltant dels horts. Si vols saber més sobre el projecte o en vols formar part pots consultar el web fent clic aquí 

Moltes gràcies per llegir-nos! Fins aviat!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *